недеља, 18. децембар 2011.

Šta obući za doček?


Okićene ulice su zasijale posebim prazničnim sjajem, Nova godina je gotovo pred vratima, a vas izluđuje to što još uvek ne znate ni gde biste proveli najluđu noć, a još manje šta bi ste te večeri mogli da obučete.
Čini vam se da je Nova godina podređena lepšem polu? Svi pričaju o haljinama, nakitu, svetlucavim šljokicama koje bi damama pristajale te večeri, a niko ni ne spominje kako bi muškarci trebalo da izgledaju?

Opušteno, ali elegantno

U neku ruku, priznaćete, jači pol je na manjim mukama. Za dobar izgled na novogodišnjoj žurci sa kolegama ili prijateljima, pun pogodak će biti, na primer, tamno plave ili sive pantalone u kombinaciji sa jednobojnom, prugastom, ili karo košuljom u kojoj se osećate prijatno i opušteno.
Ukoliko smatrate da je za mesto na koje idete prikladna ipak malo formalnija varijanta oblačenja, možete se odlučiti da preko košulje nosite sako, a ukoliko idete na sasvim opušten doček Nove godine, nećete pogrešiti ni ako umesto sakoa obučete jaknu.

man-fashion-6Kravata?

Decembarske žurke jesu prilika da se otarasite formalnih kravata i da ih, ukoliko ste skloni eksperimentisanju, zamenite onima sa zabavim, nesvakidašnjim motivima, koji će svakako biti zapaženi.
U prijatnom pretprazničnom druženju sa prijateljima ili porodicom sigurno je da nećete obući smoking, ali to ne znači da, čak i ako vama dolaze gosti u posetu, možete biti u trenerci i papučama.

Urednost na prvom mestu

Praznici jesu doba u godini koje je rezervisano za odmor i druženje, ali nemojte dopustiti da izgledate zapušteno.
Najbitnije je da vam je odeća uredna, ispeglana i čista, a u novogodišnjoj noći naročito se potrudite da ostavite utisak muškarca koji vodi računa o sebi. Posebnu pažnju obratite na to kako će izgledati vaša kosa, brada ili brkovi ukoliko ih nosite, ali i nokti.
Ni jedna odevna kombinacija, ma koliko bila skupa, trendi ili odabrana sa stilom, neće delovati dobro ukoliko vam je brada “zarasla”, na glavi vam je frizura koja liči na šubaru, a niz vrat se spuštaju repovi kose koja i ne pamti izgled frizerskog salona.
Zato ne zaboravite da pred praznike, kada ćete verovatno biti u kontaktu sa mnogim ljudima koje možda dugo niste videli, posetite svog frizera i pedikira.

Detalji

Detalji će učiniti da u novogodišnjoj noći ipak izgledate drugačije. Dobar sat ili parfem koji do tada niste nosili, mogu biti vaši aduti te večeri.

Maskenbal

Ukoliko ste srećnik koji je za doček Nove godine pozvan na maskenbal, ne propustite priliku da kostimom koji ste odabrali izrazite svoju maštovitost.  U tom slučaju možete da zaboravite na odela, farmerke, košulje, uskočite u kostim i bar te noći budete Supermen, Spajdermen, Petar Pan…  ili već ko god poželite.

Нема коментара:

Постави коментар