недеља, 18. децембар 2011.

Džemperi-šmekerski i praktično


Pleteno ispunjava sve prohteve koji moraju biti ispunjeni pri hladnom vremenu – toplo, udobno i moderno. U prilici ste da birate između glomaznog XXL džempera i elegantnog pulovera, s obzirom da su obe opcije u trendu. Ne zaboravimo ni nezaobilazne detalje od pletiva – šalovi, kape, čarape, trake, grejači za uši i rukavice.
Ovakvi džemperi su se prvi put pojavili davnih sedamdesetih, i od tada su prisutni na modnoj sceni, ali ove sezone inspirisali su i one dizajnere, koji ih nikad nisu svrstavali u svoje kombinacije.
Koliko su popularni govori i činjenica, da su ove, kako ih zovu, ‘‘džempere u nordijskom stilu” (prema šarama koje ih čine), Dolce&Gabbana predstavili u vidu 687 kreacija u Milanu za sezonu jesen/zima 2011.
Džempere ćete videti u širokoj paleti bojaPahuljeirvasipruge, cik-cak linije,crvene tačkice i drugi veseli motivi, koji su uvek dobar izbor za tmurne zimske dane.
Idealni su za one koji vole slojevito odevanje, a modeli na raskopčavanje nose se čak i preko jakni. Dominiraju retro, klasični i asimetrični krojeviAli i oni u kombinaciji, sa nezaobilaznim krznomTu su i oni sa rolkama ili pak širokim i dubokim okovratnicimaUvek su aktuelni i praktični oni sa kapuljačama.
Kardigani od kašmira, biće idealni za ležerne i poslovne varijante. Kombinuju se i preko košulje, majice ili dukserice. Tanki džemperi se nose ispod sakoa, kaputa, jakne, ali lako ih možete uskladiti i sa drugim bojama na odeći.
Ono što je trend i ove sezone, kao i prošle su pleteni prsluci na raskopčavanje, svih dužina i krojeva. Jednostavno, apsolutni su hit, jer se mogu ukombinovati i uz kežual, ali i elegantnu, večernju varijantu.
Mnoštvo ih je u različitim bojama i modelima, ali ono što je najbitnije, topli su i grejaće vas tokom cele zime.

Нема коментара:

Постави коментар