недеља, 18. децембар 2011.

Modni saveti za mršave muškarce


Mršavi muškarci greške u odevanju najčešće prave iz želje da odećom nadomeste manjak kilograma. Nestručni, nastoje da to postignu prevelikom, preširokom i predugačkom odećom, koja nikako nije u skladu sa njihovom građom. Da bismo vam i vizuelno dočarali stepen pogrešnosti vaših odluka probajte da u mislima na ofinger, čiviluk ili strašilo nabacite par krpica koje obično nosite. Kako vam sada izgleda?  Evo nekoliko saveta za sve naše mršave kolege po rodu.

Problem je u glavi

Prvo odakle se mora poći jeste blaga mentalna korekcija. Nema ničeg lošeg u tome što ste mršavi. Ako vam smeta, počnite sa nekim od treninga našeg briljantnog Alena Radoševića i nabacite mišićnu masu i kilograme koji vam nedostaju. Dok ne postignete željene rezultate prihvatite sebe takve kakvi jeste i shvatite očigledne prednosti vašeg izgleda. Imate sve preduslove za odličnu definiciju mišića, poradite na tome. Drugo, najveći deo današnjih modnih kolekcija koje su uvek u trendu i moderne šije se upravo za mršavije muškarce. Deblji muškarci uglavnom imaju problema sa pronalaženjem odgovarajuće garderobe, ali za vas izbor ne predstavlja problem.

Odeća u pravoj veličini

Nema krajnosti ni u čemu, pa ni u garderobi, koja bi se mogla smatrati dobrom. Kada birate garderobu, ne birajte ni preširoku ni preusku. Birajte isključivo onu koja je u vašoj veličini. Šavovi na ramenima moraju biti NA RAMENIMA, dužina rukava mora biti u ravni sa zglobovima šake kada su ruke ispružene, a ramfla mora padati tačno na kukove. Pri odabiru farmerica ili pantalona najbolje je birati modele ravnog i užeg kroja koji prati liniju vaših nogu, ali ne otkriva mršavost. Uske, odnosno slim fit farmerice su dobar izbor, ali ipak radije savetujemo neku malo komotniju varijantu.

Boje i uzorci

Nedavna istraživanja potvrdila su da, nasuprot tradicionalnom viđenju, vertikalne pruge takođe vizuelno debljaju. One su naročito preporučive ako birate odelo ili pantalone. Kada je reč o bojama, trudite se da izbegavate tamnije i jednobojne odevne kombinacije. Ako ste se odlučili, recimo za crno odelo, monotoniju obavezno “razbijte” belom, sivom ili prljavo plavom. Ove tri boje bi i trebalo da budu vaš prvi izbor. Između svetlijih i tamnijih tonova uvek se odlučujte za svetliju varijantu.

Odeća za mršave muškarce

U ormanu mršavih muškaraca, osim onoga što smo već naveli, potrebno je i sledeće: majice, dukserice i džemperi okruglog, a ne V izreza; umesto širokih birajte punije džempere koji će vas vizuelno proširiti, ali ne tako da “plivate” u njima; kada birate sakoe, uvek birajte strukirane na jedan ili dva reda kopčanja (oba pristaju vašoj figuri); oblačite se slojevito — sakriće vašu mršavost, a i biće vam toplije.
Bonus
Obratite pažnju na frizuru. Ako ste mršavi, velika je verovatnoća da vam je i lice takvo. Konsultujte frizera oko izbora frizure.

Нема коментара:

Постави коментар