недеља, 18. децембар 2011.

Šta obući za venčanje?



svadba, svadba..Idete na venčanje, ali kao gost. Onda se opustite, jer to nije vaše venčanje! Jedina briga koju imate je, šta obući. Na sreću, ne možete puno pogrešiti u odabiru garderobe. Kada su venčanja u pitanju postoji samo par pravila koja trebate ispoštovati.

Prva i najvažnija stvar je proveriti podatke na pozivnici. Na svakoj od njih postoje informacije iz kojih ćete saznati o kakvom tipu venčanja se radi. Ako je dizajn pozivnice ozbiljan, izričito u kombinaciji dve boje, to vam govori da se radi o klasičnom, tradicionalnom venčanju. Ako su pozivnice sa nekim aplikacijama, zabavne, verovatno se radi o nekom neobičnom ili tematskom venčanju. Ne tako često, ali može se desiti da u pozivnici bude naglašen određeni dress code u kojem je kravata ili neki drugi detalj obavezan.
Druga stvar koja je bitna je i vreme održavanja venčanja. Vaše odevne kombinacije se mogu drastično promeniti ako se radi o celodnevnoj ili ipak samo večernjoj svečanosti. Isto tako bitan je i podatak da li je svečanost na otvorenom ili se održava u nekoj sali. Za dnevna venčanja podrazmevaju se sva ona koja počinju pre šest sati popodne, a večernja nakon šest sati.
Kada utvrdite sve detalje vezene za svečanost, predstoji vam da ispoštujete ostale bitne stvari koji će vam pomoći da se lepo obučete i da se osećate udobno i dobro…

tuxedoPolu-formalna venčanja

Bez obzira da li će se venčanje održavati noću ili danju, bitno je zapamtiti da polu- formalna venčanja ne podrazumevaju neuredne ili loše usklađene blejzere i široke pantalone-koje ne liče ni na šta. U ovim varijantama možete nositi košulju, blejzer, panatalone, čak i neku zanimljivu kravatu, dokle god se uklapa sa bojama vaše odevne kombinacije. Uveče nosite crno ili sivo. Ako je leto, nosite svetlija odela, materijala kakav je otprilike lan.

Formalna venčanja

Kada su formalna venčanja u pitanju bilo bi poželjno da nosite sofisticiranija odela sa elegantnim modnim dodacima. Obratite pažnju na boju odela, jer je to ono što pravi razliku između formalnog i polu-formalnog odevanja za venčanja. Uvek birajte tamna odela, kako bi u potpunosti pogodili stil koji se zahteva. Nosite isključivo bele košulje, sa spuštenom kragnom i atraktivnom kravatom.
Odeća za koktel venčanja je druga vrsta formalnog odevanja. Ona podrazumeva isti stil odevanja kao na dnevnim svečanostima, ali zahteva još veći akcenat na sofisticiranosti.

Crna kravata

Ako morate da nosite crnu kravatu kao gost na venčanju večernje odelo -smoking jedino je prikladno kao kombinacija u ovoj varijanti. Za nošenje neke zanimljive kravate isto se preporučuje svečano odelo, ali će dodatno promeniti vaš izgled ako sa njom nosite i tamniju košulju, ili pak višebojnu.
Na venčanjima koja zahtevaju kravate, najčešće se nose svečana odela. Ali ako ga ne posedujete, možete izabrati bilo koje sivo, crno ili maslinasto odelo. Potrudite se da budete što svečaniji, i obratite malo više pažnje na detalje koji idu uz vašu odevnu kombinaciju.

Mesto održavanja

Destinacija na kojoj se održava venčanje izuzetno je bitna ako ima neke specifičnosti , kao što su mesta koje imaju toplu klimu- pored mora, na nekom brodu. U tim varijantama možete nositi svetlija odela. Sem bež ili bele boje probajte i neke nijanse plave koje će vas malo više istaći, naravno u pozitivnom smislu.
Sem toga što trebate ispratiti dress code koji se ‘’zahteva’’ na pozivnici, potrudite se da šta god nosili to bude sa ukusom. Kao kreativan savet, možemo dodati da napravite neki izlaz iz klišea na dodacima kao što su kaput, šal ili kravata. Izaberite neobičnu šaru ili boju kako biste uspeli da postignete efekat jedinstvenosti.
Ako ste i dalje zaglavljeni u razmišljanjima šta da obučete za venčanje kako ne biste napravili neki veći modni prekršaj, pitajte nekog ko je takođe pozvan šta će obući, ili nekog prijatelja koji ima ukusa za savet . Preterajte malo sa detaljima ako ste nesigurni, svečano delo i kravata neće nikada biti suvišni. Ako se obučete previše casual, možete izgledati smešno. Elegantna garderoba za ovakav tip svečanosti nikada nije bila pogrešan izbor.

Нема коментара:

Постави коментар