недеља, 18. децембар 2011.

Nauka zvana – Slaganje boja



slaganje bojaDa li sebi često postavljate pitanja o tome šta se sa čim slaže? Da li vaša kravata ide uz ovo? Koja boja majice ide uz one panatalone? Kombinovanje boja je veoma zbunjujuće… Zato dragi muškarci, da bi postali gospodari svog izgleda, jedina stvar koju morate da naučite je kako da uvek imate savršenu koordinaciju boja u svom odevanju. Ovaj proces kao i mnogi u odevanju uopšte nije težak kao što, možda, vi mislite. Kompletna lekcija o razumevanju boja i spektra boja je vreme i njihova upotreba, ali na sreću uvek postoje neke prečice i jednostavniji načini za njihvo kvalitetno korišćenje.

Mali kurs slaganja boja

Kombinovanje boja može da bude veoma delikatan posao, ali činjenica je da je to nešto što moramo da naučimo, makar na nekom osnovnom nivou. Ovih pet pravila mogu da posluže kao mali kurs koji će vas naterati da počnete da učite. Upustite se u avanturu i pokušajte, dokažite sebi i celom svetu da ste talentovani i da imate odlične sposobnosti za kombinovanje boja.

Bela košulja ide uz sve

bela šuljaKada je sve ostalo pogrešno, podignite belu zastavu! Bela košulja se slaže sa apsolutno svim stvarima koje posedujete, a pogotovo sa nekim unikatnim komadima koje nikako ne umete da složite ni sa čim. Spojite je sa svetlom ili obojenom kravatom ili nosite ispod pastelnog džempera sa V izrezom,. Iako će vam to delovati malo uštogljeno, biće svakako dobro iskombinovano. Klasična bela košulja je vanvremenska, vrednost joj se ne može meriti čak ni zlatom i uvek će vas držati u prvim redovima kada je moda i stil u pitanju.

Sivu upotpunjuju jarke boje

Uzmite nešto sivo da bi imali kontrolu nad eksperimentom sa bojama. Ona je sjajna kao način da se ublaži oštrina u odevanju. Siva funkcioniše dobro sa svim bojama . Gde god da krenete ponesite nešto sivo (pantalone, džemper ili jaknu)kako bi imali sa čim da pojačate efekat nekih jako svetlih boja i dali im posebnu notu šarma.. Ne samo da će vam pomoći da zaradite pažnju sa vašim tehnikama u korišćenju boja, nego će vam pomoći da ostavte utisak intelegencije i sofisticiranosti koje je uvek cool.

jednobojno praviloNikada ne nosite šarene pantalone

Nema veze kojim poslom se bavite, pokušajte da se oduprete nošenju šarenih pantalona. Generalno, šarene pantalone smatraju se neozbiljnim. Nikad ne bi trebalo ONE da uzimaju više pažnje od košulje ili kravate. S obzirom da su pantalone osnova za svaki stil, morale bi biti pristojne i stilizovane.

Nosite različite nijanse jedne iste boje

Za postizanje potpunog efekta pristojnog odevanja najbolje je da kombinujete nijanse jedne iste boje. Osnovni koncept ’’nijansi’’ boja je da su to sve nijanse jedne iste boje od najsvetlije do najtamnije. Jedan od trikova da to shvatite je da pogledate kako vaša kombinacija izgleda na crno-beloj fotografiji, boje koje ste stavili na sebe pokazaće se u ovom slučaju kroz nijanse sive boje i način na koji se one najbolje slažu. Prosto rečeno – najbolji način za kombinvanje boja je nošenje svetle sa svetlom, pastelene sa pastelnom, itd.

kontrastNosite kontraste

Kada nosite boje koje su u kontrastu dobićete puno komplimenata. Boje koje su suprotnost jedna drugoj u spektru boja smatraju se veoma poželjnim, a to su:crvena i zelena, žuta i ljubičasta, plava i narandžasta. Sparivanje kontrastnih boja je najčešće oznaka samopouzdanja, jer iskusni ljudi koji dosta vremena posvećuju odevanju, često koriste baš taj trik kako bi impresionirali okolinu bogatom paletom boja na sebi. Ovo možete isprobati tako što ćete nositi narandžastu kravatu sa adekvatnom plavom košuljom kako bi postigli moderan, sofisticirani izgled.

Нема коментара:

Постави коментар