недеља, 18. децембар 2011.

Uštede na garderobi


Ekonomska kriza ne mora da znači i krizu Vašeg stila. U tekstu koji sledi nudimo Vam par saveta kako pobediti istu, a ne istraumatizovati Vaš novčanik, koji samo što se prijavio na globalni trendi dijet program – smršajte preko noći!
Gde li sam stavio onu D&G majicu sa Kalenića?
Gde li sam stavio onu D&G majicu sa Kalenića?
Za početak,otvorite Vaš ormar. Odaberite par odevnih predmeta za koje mislite da im mala pomoć krojača može dati priliku za još koju sezonu. Slično kao plastična hirurgija… Npr. Skraćivanje i sužavanje starog sakoa može dati veoma dobre rezultate. Čak iako je od lošijeg materijala, a krojač to učini kako treba (prema Vašoj građi i meri), možete dobiti sako koji izgleda bolje i od većine novih po izlozima prodavnica. Bitno pravilo je i da održavate garderobu po pravilima sa etikete. Malim ulaganjima izbećićete skuplju štetu.
Još jedan od pametnih saveta je – negujte klasiku, jer harizma stila upravo leži u tome koliko ste opušteni u onome što nosite. A u klasičnoj garderobi to bar ne treba da bude pitanje.. Dalje, ničeg povoljnijeg za osvežavanje Vaše kolekcije nema od poslednjih sezonskih rasprodaja. Tada za veoma male pare možete kupiti nešto što što možda nećete nositi već sutra, ali sledeće zime ili prolećahoćete sigurno. Preporučujemo neke, opet klasične modele kaputa, cipela, džempera, prolećnih jaknica… koji će uvek biti trendi, samo kad im ponovo dodje vreme – daleko skuplji.
Detalji su uvek bitni, i oni su uvek (bar odeće što se tiče), ono što odaje čoveka. Dobar kaiš, novčanik, naočare… to je uvek ono što prolazi, ali sinonim za dobro ne mora uvek biti brend ispisan na predmetu. Ako ne znate kako izabrati, poslužite se jednostavnom strategijom – odaberite ono što Vam prvo zapadne za oko. Jer velike su šanse da će to i drugi primetiti na Vama.. I još jedna stvar kod detalja – i dobra bela košulja spada u ovu grupu, a takvu uvek možete lako naći.
Još jedan koristan savet tiče se i kupovine trendi stvari. Trendi stvar je ono što će biti moderno te sezone i ko zna kada ponovo. Zato ih, u vreme ove krize i nemaštine, treba kupovati što jeftinije. Ako se odlučujete za kupovinu nekih osnovnijih komada odeće krojevi prestižnih brendova su nepogrešivi. U slučaju da se odlučite za kupovinu kod njih, preporučujemo modele koji su rađeni u manjim serijama, tako da ćete uvek imati skoro unikatan primerak brendirane garderobe.
I za kraj, tu je i online kupovina, pa Vam se ko zna, možda i posreći…

Нема коментара:

Постави коментар